Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem (nebo ještě lépe s vanilkou). Přidáme žloutky, tvaroh, citrónovou kůru, rum a po částech polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do poctivě vymazané a vysypané beránkové formy a upečeme při 170° asi hodinu. Vychladlého beránka pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou/citronovou polevou. Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy.
Tip: Do těsta můžeme přidat hrst rozinek, sekané oříšky, kousky čokolády nebo nasekané prakticky jakékoliv sušené ovoce.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek