17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Piškotová roláda - Vánek

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
hořké kakao 50 g
čokoládový pudink 1 ks
smetana ke šlehání 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a lehce vmícháme žloutky, kakao a 1 čokoládový puding. Těsto rozetřeme na větší plech vyložený pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200° upéct. Pečeme maximálně 8 minut (po pěti minutách už hlídáme, vyzkoušíme špejlí a pokud se nelepí, vytáhneme jej). Necháme trochu zchladnout.

Dvě šlehačky smícháme s 2 lžícemi moučkového cukru a 2 ztužovači a ušleháme do tužšího krému. Krémem potřeme upečené těsto a opatrně srolujeme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Medové máslo

Postup: Změklé máslo vymícháme s medem, můžeme podle chuti zakápnout troškou citronové... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Čočkový salát

Postup: Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...