27. 6. 2019   |   svátek má Ladislav
 

Piškotová roláda - Vánek

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
hořké kakao 50 g
čokoládový pudink 1 ks
smetana ke šlehání 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a lehce vmícháme žloutky, kakao a 1 čokoládový puding. Těsto rozetřeme na větší plech vyložený pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200° upéct. Pečeme maximálně 8 minut (po pěti minutách už hlídáme, vyzkoušíme špejlí a pokud se nelepí, vytáhneme jej). Necháme trochu zchladnout.

Dvě šlehačky smícháme s 2 lžícemi moučkového cukru a 2 ztužovači a ušleháme do tužšího krému. Krémem potřeme upečené těsto a opatrně srolujeme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Postup: Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

"Zalitá" polévka

Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...