Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a lehce vmícháme žloutky, kakao a 1 čokoládový puding. Těsto rozetřeme na větší plech vyložený pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200° upéct. Pečeme maximálně 8 minut (po pěti minutách už hlídáme, vyzkoušíme špejlí a pokud se nelepí, vytáhneme jej). Necháme trochu zchladnout.
Dvě šlehačky smícháme s 2 lžícemi moučkového cukru a 2 ztužovači a ušleháme do tužšího krému. Krémem potřeme upečené těsto a opatrně srolujeme.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek