6. 7. 2025   |   svátek má Upálení mistra Jana...
 

Velikonoční linecké

Název Množství a jednotka
hladká mouka 125 g
polohrubá mouka 125 g
máslo 125 g
cukr mletý 100 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Obě mouky prosijeme na vál, do středu uděláme důlek a dáme vejce, po obvodu máslo, citronovou kůru a cukr. Zpracujeme těsto. Dáme na chvíli do chladu a pak vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme marmeládou.


 


RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z vepřové konzervy

Postup: Do mixéru dáme vepřové maso ve vlastní šťávě a čalamádu bez nálevu. Rozmixujeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...