25. 6. 2022   |   svátek má Ivan
 

Drůbeží játra na houbách

Název Množství a jednotka
drůbeží játra 600 g
houby 250 g
cibule 1 ks
smetana ke šlehání 100 ml
drůbeží vývar 300 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme játra, která opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájené houby (čerstvé, mražené nebo zavařené),
promícháme, podlijeme vývarem, okořeníme kmínem a dusíme cca třičtvrtě hodinky doměkka. Pokud máme sušené hříbky, nejprve je předem namočíme (dáme tolik vody, aby byly jen ponořené) a vlijeme houby i s vodou, ve které se namáčely, zároveň s vývarem. K měkkým játrům přidáme lžíci a půl dijonské hořčice, omáčku osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Pokud se zdá omáčka moc řídká, můžeme zahustit lžičkou hladké mouky nebo špetkou solamylu. Podáváme s rýží, kuskusem nebo s těstovinami.



Další fotografie
 


RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

zapečená brokolice s vejci a bramborama

Postup: Uvaříme si brambory do poloměkka (ve slupce) a pokud máme zbylé z už... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh a losos v Muurikka Smoker

Postup:

RECEPTY

Knedlík s vajíčkem

Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

BUFFALO restaurant a bar

Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...