21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Zapomenuté heslo › Vepřové maso na hořčici s vejci, hráškem a mrkví

oběěd
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření: 01 h. 30 min.
Baruš


Osmahneme cibuli a orestujeme plecko, pokrájené na kousky. Podlijeme vývarem (bujónem) a necháme povařit do poloměkka. Mezitím si na másle orestujeme hrášek s mrkví a uvaříme 2 vejce natvrdo. K poloměkkému masu přidáme 1 lžíci hořčice, promícháme a přidáme hrášek s mrkví a pokrájená vejce na plátky. Osolíme, opepříme a necháme dovařit. Podáváme s rýží.



 


RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Okurková omáčka

Postup: Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...