21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Vepřové maso na hořčici s vejci, hráškem a mrkví

oběěd
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření: 01 h. 30 min.
Baruš


Osmahneme cibuli a orestujeme plecko, pokrájené na kousky. Podlijeme vývarem (bujónem) a necháme povařit do poloměkka. Mezitím si na másle orestujeme hrášek s mrkví a uvaříme 2 vejce natvrdo. K poloměkkému masu přidáme 1 lžíci hořčice, promícháme a přidáme hrášek s mrkví a pokrájená vejce na plátky. Osolíme, opepříme a necháme dovařit. Podáváme s rýží.



 


RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...