Název | Množství a jednotka |
---|---|
brambory | 1 kg |
česnek | 5 stroužků |
sádlo | cca 1 lžíce |
sůl |
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč nebo plech, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, promícháme. Pečeme necelou půlhodinku dozlatova.
Podáváme jako přílohu k masům nebo jen tak samostatně jako rychlou večeři.
Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept
Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a... zobrazit recept
Postup: Kachnu omyju, nasolím a okmínuju. Posadím ji do pekáčku, ničím nepodlévám.... zobrazit recept
Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept
Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept
Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek
Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...