18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Maminčin jablkový závin 1

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
prášek do pečiva 1 kus
máslo 120 gramů
cukr mletý 150 gramů
vejce 2 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
piškoty 50 gramů
jablka 8 ks
vanilkový cukr 2 kusy
skořice
rozinky
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a mléko. Mléka podle potřeby můžeme přidat více. Zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 2 části a každou vyválíme na placku. Posypeme rozdrcenými piškoty, aby nám jablka moc neprosákla do těsta. Na piškoty nasypeme strouhaná jablka, které posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, nebo skořicovým cukrem a přidáme trochu rozinek namočených v rumu. Stočíme. Kraje zahneme, aby nám nevytekla náplň a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 45 minut.


 


RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelové kuličky

Postup: Salko uvaříme ponořené ve vodě dvě hodiny, necháme úplně vychladnout a ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem, mleté ořechy, vanilkový cukr a citronovou kůru... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...