17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Kedlubnová polévka

Název Množství a jednotka
kedlubny 2 ks
mrkev 2 ks
brambory 2 ks
máslo 20 g
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l vody nebo vývaru, osolíme, přidáme majoránku a uvaříme doměkka. Na másle připravíme růžovou jíšku, vlijeme do polévky a povaříme ještě pět minut. Polévku podáváme s petrželkou nebo pažitkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Cuketový nákyp

Postup: Tři středně velké cukety (asi 650 - 700g) nastrouháme nahrubo do větší mísy -... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...