18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Tvarohová žemlovka

Název Množství a jednotka
houska z předešlého dne 6 ks
tvaroh 2 ks
vejce 3 ks
mléko 500 ml
cukr 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Starší housky, veku nebo rohlíky nakrájíme na asi centimetrové plátky. Tvaroh rozředíme troškou mléka, rozmícháme s vajíčkem a cukrem. Do misky nalijeme mléko, rozšleháme v něm vejce a mírně osladíme (lžička cukru stačí). Plátky pečiva namáčíme do připraveného mléka, vymačkáme a klademe do vymaštěného pekáčku. Poklademe jednu vrstvu, navrstvíme trošku tvarohové náplně a střídáme, dokud máme co. Poslední vrstvu tvoří namočené housky. Nahoru položíme plátky másla a v horké troubě upečeme dozlatova.


 


RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...