29. 3. 2024   |   svátek má Taťána
 

Kuřecí salát se zeleninou

Název Množství a jednotka
grilované nebo pečené kuřecí maso 250 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
sýr eidam cihla 30% 100 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Vajíčka uvaříme natvrdo. Drůbeží pečené nebo grilované maso nakrájíme na menší kousky, smícháme s přecezenou uvařenou a zchladlou zeleninou a okapaným hráškem. Přidáme na nudličky nakrájený tvrdý sýr, majonézu, jogurt a hořčici, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Nakonec přidáme uvařené vajíčka překrájené na čtvrtinky. Necháme vychladit.

Tip:
Do tohoto salátu můžeme zužitkovat jednak zbytky kuřecího, krůtího nebo slepičího masa, ale i zbytky sýrů (hermelín, gouda, nebo třeba kousek ovčího sýru). Celer můžeme použít i řapíkatý.

Tip II:
Pokud se nám nechce krájet a vařit zelenina, můžeme tam vyklopit scezenou plechovku hrášku s mrkví.


 


RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...