13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Zapomenuté heslo › Knedlík s vajíčkem

Název Množství a jednotka
1/2 knedlíku
anglická slanina 100 g
vejce 4 ks
olej na smažení
sůl 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na kostky, anglickou, šunku nebo uzené nakrájíme na tenké nudličky. Rozehřejeme olej a opečeme na něm knedlík, hlídáme, promícháváme, aby se opekl ze všech stran, v průběhu přidáme anglickou, rovněž opečeme spolu s knedlíkem, pak zmírníme plamen na nejmenší a zalijeme rozšlehanými vajíčky, které jsme mírně osolili (anglická je slaná, tak opatrně). Za stálého míchání necháme vejce ztuhnout do požadované konzistence, jakou máme rádi. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninou.





Další fotografie
 


RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...