19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Milánská roštěná

Název Množství a jednotka
roštěná 4 plátky
sádlo
cibule 1 ks
rajčata 4 ks
rajčatový protlak 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Roštěnky zlehka naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle po obou stranách. Roštěnky vyjmeme a dáme na teplé místo. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, aby ztratil kyselost, zalijeme silnějším vývarem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata a podusíme. Podle potřeby osolíme, případně dochutíme česnekem, oreganem a nakonec do šťávy vmícháme máslo pro zjemnění. Maso položíme na špagety a přelijeme rajčatovou šťávou.


 


RECEPTY

Fazolová polévka s houbami

Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Buchtičky se šodó

Postup: Z mléka odebereme asi půl hrnku, ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Postup: Náplň do cannelloni:Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí játra na víně s fenyklem a jasmínovou rýží

Postup: Kuřecí játra opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, ostrým nožem odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...