17. 6. 2025   |   svátek má Adolf
 

Milánská roštěná

Název Množství a jednotka
roštěná 4 plátky
sádlo
cibule 1 ks
rajčata 4 ks
rajčatový protlak 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Roštěnky zlehka naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle po obou stranách. Roštěnky vyjmeme a dáme na teplé místo. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, aby ztratil kyselost, zalijeme silnějším vývarem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata a podusíme. Podle potřeby osolíme, případně dochutíme česnekem, oreganem a nakonec do šťávy vmícháme máslo pro zjemnění. Maso položíme na špagety a přelijeme rajčatovou šťávou.


 


RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Coca-cola řezy

Postup: Nejprve dáme do kastrůlku 250g másla, 250ml Coca-coly, 4 lžíce hořkého kakaa a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...