Roštěnky zlehka naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle po obou stranách. Roštěnky vyjmeme a dáme na teplé místo. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, aby ztratil kyselost, zalijeme silnějším vývarem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata a podusíme. Podle potřeby osolíme, případně dochutíme česnekem, oreganem a nakonec do šťávy vmícháme máslo pro zjemnění. Maso položíme na špagety a přelijeme rajčatovou šťávou.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek