17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Kaparová omáčka

Název Množství a jednotka
kapary 30 g
máslo 50 g
hladká mouka 2 lžíce
hovězí vývar 1 l
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Připravíme si světlou jíšku, kterou zředíme studeným vývarem. Přidáme nasekané kapary, povaříme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem, pokud je třeba, dosolíme. Omáčku můžeme rozmixovat a zjemnit přidáním zakysané smetany.


 


RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Debrecínská hovězí pečeně

Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlík s vajíčkem

Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlokvašky -okurky

Postup: Okurky nakladačky, mohbou být i přerostlé, důkladně omyjeme, nejlépe odrhneme... zobrazit recept

RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...