17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Hořčicová omáčka

Název Množství a jednotka
cibule 1 ks
hořčice 1 lžíce
máslo 30 g
hladká mouka 2 lžíce
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a osmahneme do zlatova. Zředíme studenou vodou (3/4l), osolíme a povaříme. Omáčku procedíme nebo pomixujeme, vrátíme na sporák, přidáme lžíci hořčice, povaříme, dochutíme pár kapkami citronové šťávy a pokud je třeba, tak mírně přisladíme. Omáčku můžeme zjemnit přidáním 3 lžic zakysané smetany. Omáčku podáváme např. s orestovanými kuřecími nudličkami, k přírodním vepřovým řízkům, k rybímu filé opečeném na másle nebo grilovaným plátkům masa.


 


RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborové myši s česnekem

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí guláš

Postup: Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...