28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Čočková polévka s uzenáčem

Název Množství a jednotka
čočka 300 g
uzenáč 200 g
cibule 2 ks
pórek 1 ks
mrkev 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový list, hřebíčky a vaříme do poloměkka. Nesolíme! Když je čočka téměř měkká, přidáme rajský protlak, nadrobno nakrájenou mrkev a pórek, utřený česnek a dovaříme doměkka. Přidáme nakrájeného obraného uzenáče, vlijeme červené víno a povaříme ještě asi 10 minut. Solíme až nakonec, někdy není třeba dosolit vůbec. Na talířích sypeme petrželkou nebo pažitkou.


 


RECEPTY

Rebarborový koláč s tvarohem

Postup: Rebarboru očistíme, odkrojíme konce, oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře pečené na kyselém zelí

Postup: Na dno pekáčku rozložíme vymačkané kyselé zelí. V 1 dl studené vody rozmícháme... zobrazit recept

RECEPTY

Londýnské jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s kaštanovou omáčkou

Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový krém

Postup: Květák omyjeme, překrájíme ho na menší kousky (nebo rozebereme na růžičky) a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...