17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Bylinková polévka s česnekem

Název Množství a jednotka
čerstvá bazalka a tymián 10 snítek
šalvěj 5 snítek
česnek 4 stroužky
máslo 2 lžíce
zeleninový vývar 1 1/4 l
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Snítky tymiánu, šalvěje a bazalky opláchneme, necháme oschnout a najemno nasekáme. Česnek nakrájíme na plátky, lehce jej opečeme na másle, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř a vhodíme připravené bylinky. Povaříme jen velmi krátce a odstavíme. Polévku podáváme s osmaženou houskou a posypanou strouhaným sýrem.


 


RECEPTY

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Postup: Chřest opláchneme, důkladně oloupeme škrabkou cca ze dvou třetin tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...