16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Bramborová polévka s fašírkou

Název Množství a jednotka
sekaná domácí 200 g
cibule 2 ks
brambory 5 ks
mrkev 3 ks
smetana 150 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Zbyl nám kousek sekané? Zkusme tuto polévku.



Postup
Sekanou (fašírku) nakrájíme na menší kousky a opečeme na másle a cibuli nakrájené na kolečka. Opečené maso s cibulí vyjmeme a do zbylého výpeku dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Základ polévky rozmixujeme nebo rozšleháme metličkou, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a povaříme, až je mrkev měkká. Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem, případně solí a vrátíme zpět opečenou sekanou s cibulí. Na talířích sypeme nasekanou zelenou petrželkou.


 


RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní

Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Žampióny plněné krůtími játry

Postup: Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...