2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Bramborová polévka s fašírkou

Název Množství a jednotka
sekaná domácí 200 g
cibule 2 ks
brambory 5 ks
mrkev 3 ks
smetana 150 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Zbyl nám kousek sekané? Zkusme tuto polévku.



Postup
Sekanou (fašírku) nakrájíme na menší kousky a opečeme na másle a cibuli nakrájené na kolečka. Opečené maso s cibulí vyjmeme a do zbylého výpeku dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Základ polévky rozmixujeme nebo rozšleháme metličkou, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a povaříme, až je mrkev měkká. Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem, případně solí a vrátíme zpět opečenou sekanou s cibulí. Na talířích sypeme nasekanou zelenou petrželkou.


 


RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová omáčka s uzeným masem

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...