Sekanou (fašírku) nakrájíme na menší kousky a opečeme na másle a cibuli nakrájené na kolečka. Opečené maso s cibulí vyjmeme a do zbylého výpeku dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Základ polévky rozmixujeme nebo rozšleháme metličkou, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a povaříme, až je mrkev měkká. Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem, případně solí a vrátíme zpět opečenou sekanou s cibulí. Na talířích sypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek