16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Česnekačka jinak

Název Množství a jednotka
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
sádlo 1 pol.lžíce
brambory 2 kusy
masox 1 kus

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vodou, v které jsme rozpustili masox, nebo vývarem. Přidáme na malé kostky nakrájené oloupané brambory a vaříme do měkka.



 


RECEPTY

Pstruh se žampióny

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Punč

Postup: Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...