17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Bylinková polévka s česnekem

Název Množství a jednotka
čerstvá bazalka a tymián 10 snítek
šalvěj 5 snítek
česnek 4 stroužky
máslo 2 lžíce
zeleninový vývar 1 1/4 l
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Snítky tymiánu, šalvěje a bazalky opláchneme, necháme oschnout a najemno nasekáme. Česnek nakrájíme na plátky, lehce jej opečeme na másle, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř a vhodíme připravené bylinky. Povaříme jen velmi krátce a odstavíme. Polévku podáváme s osmaženou houskou a posypanou strouhaným sýrem.


 


RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Postup: Náplň do cannelloni:Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí plátky se šunkou a nivou

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...