14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Zapomenuté heslo › Chundelka

Název Množství a jednotka
brambory 500 g
hrubá mouka 150 g
vejce 4 ks
velká cibule 1 ks
mléko 1/2 l
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Promícháme s jedním vejcem a moukou, osolíme a lžičkou zaváříme do 1l vroucí osolené vody malé nočky. Přidáme na másle osmaženou drobně nakrájenou cibulku, rozšlehané zbylé 3 vajíčka, chvilku povaříme a polévku zjemníme mlékem. Dochutíme polévkovým kořením a nasekaným libečkem nebo petrželkou. .


 


RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Na vále si připravíme těsto z hrubé mouky, mletého cukru, mletých vlašských... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...