14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Chundelka

Název Množství a jednotka
brambory 500 g
hrubá mouka 150 g
vejce 4 ks
velká cibule 1 ks
mléko 1/2 l
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Promícháme s jedním vejcem a moukou, osolíme a lžičkou zaváříme do 1l vroucí osolené vody malé nočky. Přidáme na másle osmaženou drobně nakrájenou cibulku, rozšlehané zbylé 3 vajíčka, chvilku povaříme a polévku zjemníme mlékem. Dochutíme polévkovým kořením a nasekaným libečkem nebo petrželkou. .


 


RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicová bábovka

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě (1 lžička soli na 1 l... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový kečup

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí stehna

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...