13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Chabašťová polévka s uzeným bůčkem

Název Množství a jednotka
uzený bůček 200 g
bílé fazole 100 g
hlávkové zelí 150 g
cibule 1 ks
česnek 2-3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Fazole den předem namočíme a druhý den dáme v téže vodě společně s uzeným bůčkem vařit. Když jsou fazole i maso poloměkké, přidáme nakrájené nebo nakrouhané hlávkové zelí a vaříme vše doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky. Na cibulce připravíme růžovou jíšku, kterou zahustíme polévku. Přidáme prolisovaný česnek, opepříme, pokud je potřeba, dosolíme a ještě krátce povaříme.


 


RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlé perníčky

Postup: Lískové oříšky nasucho opražíme a v papírové utěrce ještě horké promneme a co... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...