7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Francouzská králičí polévka

Název Množství a jednotka
králičí hřbet 500 g
králičí drůbky
malá cibule 1 ks
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Králičí maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyjmeme, obereme a nakrájíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené králičí maso a syrová nakrájená králičí játra a orestujeme. Zalijeme vývarem z masa, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Přilijeme červené víno a necháme projít varem. Polévku podáváme s osmaženou houskou.


 


RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Amaretti sardi - sardské mandlové pečivo

Postup: Oloupané mandle, polovinu cukru a kůru z půlky očištěného menšího citrónu... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí plátky se šunkou a nivou

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

ESHOPY

Malecha's

Levná drogerie Německo. Kvalitní drogerie a potraviny z Německa, které u nás...