19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Rybí polévka

Název Množství a jednotka
hlava a vnitřnosti z kapra 300 g
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
nové koření 5 kuliček
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve, případně jakoukoliv celou rybu nebo její část tak, aby rybího masa bylo alespoň 300g - očistíme od slizu a šupin, omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme 1,5l vroucí vody. Osolíme, přidáme zeleninu vcelku, celý pepř, nové koření, tymián, muškátový oříšek a vaříme doměkka. Polévku přecedíme do jiného hrnce, pokud jsme vařili rybí maso, obereme jej a vložíme zpět. Zeleninu opatrně vytáhneme, nakrájíme na kolečka a vrátíme zpět do polévky. Na másle připravíme zásmažku, vlijeme do polévky a povaříme. Dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením nebo vegetou a polévku podáváme s osmaženou houskou posypanou zelenou petrželkou.

Tip:
Rybí vývar si připravíme bez zeleniny, přecedíme a teprve v přecezeném vývaru uvaříme zeleninu, kterou tím pádem můžeme nastrouhat a před zalitím vývarem osmahnout na másle. Polévka získá plnější výraznější chuť.


 


RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí guláš

Postup: Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí roláda s medvědím česnekem

Postup: Z telecí kýty pomocí ostrého nože vytvoříme plát - maso rozřízneme napříč, ale... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...