10. 5. 2024   |   svátek má Blažena
 

Zapomenuté heslo › Čočkový salát

Název Množství a jednotka
čočka 300 g
cibule 1 ks
vejce 2 ks
sladkokyselé okurky 3 ks
jablko 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka uvaříme natvrdo. Čočku dáme do misky, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sladkokyselou okurku, na kostičky nakrájené jablko, kapii a zalijeme zálivkou z octa, soli, cukru, lžičky oleje a pepře. Promícháme, přidáme na plátky nakrájené vajíčka, promícháme už jen lehce a necháme vychladit.


 


RECEPTY

Jogurtový dezert s malinami

Postup: Do mísy dáme jogurt, půlku šlehačky, 2 lžíce cukru a mascarpone a společně... zobrazit recept

RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...