Název | Množství a jednotka |
---|---|
hovězí svíčková | 1 kg |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
malý celer | 1/2 ks |
cibule | 1 ks |
špek | 100 g |
nové koření | 5 kuliček |
pepř celý | 5 kuliček |
bobkový list | 1 ks |
máslo | 30 g |
hladká mouka | 1 1/2 lžíce |
mléko | 1/2 l |
smetana ke šlehání | 1 ks |
sůl | |
cukr | |
citrónová šťáva | |
hořčice | |
brusinkový kompot |
domácí knedlík
Název | Množství a jednotka |
---|---|
houska
Upravit ingredienci: houska
|
10 ks |
Postup: Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z... zobrazit recept
Postup: Na vále si připravíme těsto z hrubé mouky, mletého cukru, mletých vlašských... zobrazit recept
Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept
Postup: Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou... zobrazit recept
Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept
Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek
Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...