5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Korsický salát

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 200 g
cukrový meloun 1/2 ks
parmská šunka 30 g
sušená rajčata 5-6 ks
sýr mozzarella 50 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Dáme je do větší mísy, přidáme dvě lžíce olivového oleje, okořeníme provensálským kořením a promícháme. Sušenou šunku (prosciutto, pancetta, schwarzwaldská, parmská) nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a sušená rajčata na menší kousky. Meloun vydlabeme, odstraníme slupku a nakrájíme na kostky. Vše přidáme k uvařeným těstovinám, promícháme, přidáme omyté lístky salátu, kapary a nakonec hotový salát posypeme hoblinkami parmezánu.


 


RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolové lusky na česneku

Postup: Fazolové lusky /čerstvé očistíme/ povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...