3. 7. 2025   |   svátek má Radomír
 

Korsický salát

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 200 g
cukrový meloun 1/2 ks
parmská šunka 30 g
sušená rajčata 5-6 ks
sýr mozzarella 50 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Dáme je do větší mísy, přidáme dvě lžíce olivového oleje, okořeníme provensálským kořením a promícháme. Sušenou šunku (prosciutto, pancetta, schwarzwaldská, parmská) nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a sušená rajčata na menší kousky. Meloun vydlabeme, odstraníme slupku a nakrájíme na kostky. Vše přidáme k uvařeným těstovinám, promícháme, přidáme omyté lístky salátu, kapary a nakonec hotový salát posypeme hoblinkami parmezánu.


 


RECEPTY

Zeleninová terina

Postup: Nahrubo nastrouhanou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě se zázvorem. Zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky se zelím

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z opečené zeleniny

Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...