Název | Množství a jednotka |
---|---|
hovězí vemínko | 1 kg |
kořenová zelenina | 350 g |
velká cibule | 1 ks |
nové koření | 10 ks |
pepř celý | 5 ks |
petrželová nať | |
máslo | 150 g |
hovězí vývar | 100 ml |
červené víno | 100 ml |
citronová šťáva a kůra | |
sůl | |
muškátový květ | 1/2 lžičky |
strouhanka | |
cukr | |
přepuštěné máslo |
Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept
Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept
Postup: Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na... zobrazit recept
Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept
Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept
Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek