16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Zapomenuté heslo › Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Název Množství a jednotka
krůtí krk 1 ks
kořenová zelenina 300 g
cibule 1 ks
nové koření 5 ks
pepř celý 5 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 20 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým pepřem doměkka - vývar použijeme na polévku. Krk vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a obereme.
Na másle připravíme růžovou jíšku, zředíme 1/2 hrnku bílého vína a hrnkem vývaru z krku, přidáme zakysanou smetanu, rozkvedlanou v mléce, 3 lžičky sardelové pasty, 1/2 lžičky muškátového květu a citronovou kůru tak ze 1/4 citrónu. Povaříme 5 minut, dochutíme solí, pár kapkami citronové šťávy, případně lžičkou třtinového cukru. Do omáčky vložíme obrané krůtí maso, prohřejeme a podáváme s knedlíkem.

Tip:
Místo krku můžeme použít jakékoliv krůtí, kuřecí nebo i králičí maso - stehna, hřbety, křídla. Příprava je stejná :-).


 


RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...