19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Zelňačka babičky Irenky

Název Množství a jednotka
cibule 1
brambora 5
paprikové klobásy 3
kysané zelí 1
smetana zakysaná 15% 2
Zobrazit všechny ingredience

koření

Kuchyně: Česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Jitule



Postup

1 cibule

5 brambor

3 paprikové klobásy

1 kysané zelí

2 zakysané smetany

1 sladká smetana

hladká mouka na zahuštění

Koření-sladká paprika,sypké ochucovadlo(podravka),masox,pepř

Cibuli,brambory a klobásu nakrájíme a dáme vařit do většího hrnce,přidáme koření a masox když jsou brambory skoro měkké přídáme kysané zelí(nálev vylijeme). Ve větší misce zašleháme smetany se sladkou paprikou,moukou a trochou studené vody(můžemé mixovat ponorným mixérem aby nám mouka nedělala hrudky) poté opatrně nalijeme za stálého míchání(nejlépe metlou) do polévky. Přidáme sypké ochucovadlo a necháme pořádně povařit.


 


RECEPTY

Vepřová "zahradnická roláda"

Postup: Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč se sněhovou pěnou

Postup: Na vál nasypeme mouku, cukr, nastrouháme citronovou kůru ze 1/4 citrónu a... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...