Název | Množství a jednotka |
---|---|
cibule | 1 |
brambora | 5 |
paprikové klobásy | 3 |
kysané zelí | 1 |
smetana zakysaná 15% | 2 |
sladká smetana | 1 |
hladká mouka | 3 lžíce |
mletá sladká paprika | 1 lžíce |
bílý pepř mletý | špetka |
masox | 3 kostky |
podravka | dle chuti |
koření
1 cibule
5 brambor
3 paprikové klobásy
1 kysané zelí
2 zakysané smetany
1 sladká smetana
hladká mouka na zahuštění
Koření-sladká paprika,sypké ochucovadlo(podravka),masox,pepř
Cibuli,brambory a klobásu nakrájíme a dáme vařit do většího hrnce,přidáme koření a masox když jsou brambory skoro měkké přídáme kysané zelí(nálev vylijeme). Ve větší misce zašleháme smetany se sladkou paprikou,moukou a trochou studené vody(můžemé mixovat ponorným mixérem aby nám mouka nedělala hrudky) poté opatrně nalijeme za stálého míchání(nejlépe metlou) do polévky. Přidáme sypké ochucovadlo a necháme pořádně povařit.
Postup: Zmrazené fazolkové lusky dáme vařit do osolené vody na 5-10 min tak, aby byly... zobrazit recept
Postup: Mandle spaříme a ještě horké oloupeme. Rozmixujeme najemno nebo pomeleme... zobrazit recept
Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept
Postup: Vejce si uvaříme na tvrdo.Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce... zobrazit recept
Postup: Z mléka odebereme asi půl hrnku, ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek
Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...