Papriky zbavíme stopek a jadérek, omyjeme. Nakrájíme na proužky a povaříme v osolené vodě 5 minut. Odcedíme a nasypeme do sklenic. Zavíčkujeme. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 20 minut. Příprava nálevu. Do hrnce nalijeme vodu, ocet a přidáme cukr a sůl. Vše rozmícháme a dáme vařit. Do vařícího nálevu přidáme zrnka sacharinu. Necháme přejít var a odstavíme z ohně. Ihned používáme. Do každé sklenice na dno dáme 1 lžičku oleje, a koření podle chuti /hořčičné semínko, celý pepř, nové koření, bobkový list/.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek