19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Domácí sterilovaná paprika

Název Množství a jednotka
paprika 3 kg
hořčíčné semínko
pepř celý
nové koření
bobkový list
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 1 litr
ocet 1/4 litru
cukr 75 gramů
sacharín 13 kusu
sůl 40 gramů
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Papriky zbavíme stopek a jadérek, omyjeme. Nakrájíme na proužky a povaříme v osolené vodě 5 minut. Odcedíme a nasypeme do sklenic. Zavíčkujeme. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 20 minut.
Příprava nálevu. Do hrnce nalijeme vodu, ocet a přidáme cukr a sůl. Vše rozmícháme a dáme vařit. Do vařícího nálevu přidáme zrnka sacharinu. Necháme přejít var a odstavíme z ohně. Ihned používáme.
Do každé sklenice na dno dáme 1 lžičku oleje, a koření podle chuti /hořčičné semínko, celý pepř, nové koření, bobkový list/.


 


RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Želé z okvětních lístků růží

Postup: Pět až šest plných hrstí okvětních lístků růží opláchneme studenou vodou v... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...