17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Bažant na divoko

Název Množství a jednotka
bažant 600 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer 1/2 ks
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h. 40 min.
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle orestujeme cibuli, přidáme všechnu zeleninu, osmahneme, osolíme, podlijeme červeným kvalitním vínem, pár minut povaříme a odstavíme. Bažanta (spíše dva bažanty, bývají malí, tak musíme množství přizpůsobit počtu strávníků) osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, vložíme do pekáčku, přidáme orestovanou zeleninu s vínem, nové koření, celý pepř a kuličky jalovce (kuličky koření dáme do čajového sítka nebo zavážeme do kousku čisté gázy, pak to celé jen vyjmeme a vyhodíme), podlijeme silným vývarem a za občasného podlití výpekem upečeme doměkka. My máme rádi zeleninu vcelku, ale můžeme bažanta vyjmout, zeleninu přecedit nebo rozmixovat.


 


RECEPTY

Křehký zelný salát Coleslaw od KFC

Postup: 1/2 střední hlávky zelí očistíme a najemno nakrouháme nožem nebo rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...