Na bifteky se nejlépe hodí pěkná svíčková, ale když není, pěkné mladé zadní je taky fajn.
Postup
Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle. Odložíme na teplé místo, ve výpeku osmahneme plátky šunky, vyjmeme, tuk zaprášíme hladkou moukou, zředíme 1dl studené vody a povaříme alespoň pět minut. Na druhé pánvi připravíme volská oka. Na každý biftek položíme plátek šunky a volské oko a podáváme s hranolky, opečenými brambory nebo kaší a zeleninovou přílohou.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek