12. 8. 2020   |   svátek má Klára
 

Rajská omáčka s hovězím masem

Název Množství a jednotka
rajčatový protlak bez konzervantů 1/2 ks
rajčata loupaná krájená v plechovce 1 ks
hladká mouka 1 1/2 lžíce
sůl
hřebíček 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

Vařené hovězí maso

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 600 g
mrkev 2-3 ks
petržel 1 ks
cibule 1 ks
nové koření 5 kuliček
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakáče, osolíme, přidáme očištěnou mrkev a cibuli, koření a vaříme hodinu a čtvrt (nebo jej uvaříme v klasickém hrnci dříve).
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mouku, uděláme zásmažku, zalijeme 1l vývaru, a za stálého míchání ihned přidáme krájená rajčata v plechovce a ½ rajčatového protlaku (používám ve skle z lidlu) rozmíchaného v dalších 2 dl vody. Přidáme bobkový list, osolíme, okořeníme. Koření dáme do čajového sítka a přidáme do omáčky. Vaříme za občasného míchání asi 20 minut. Pak vyjmeme koření, omáčku rozmixujeme nebo prolisujeme, dáme zpět vařit a dochutíme cukrem, citronovou šťávou, případně ještě dosolíme.
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme rajskou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.


 


RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

RECEPTY

Medové máslo

Postup: Změklé máslo vymícháme s medem, můžeme podle chuti zakápnout troškou citronové... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...