2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Švestkové zelí

Název Množství a jednotka
červené zelí 0,7 litru
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
studená voda 1 - 2 dl
brambora 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okapané zelí, mírně podlijeme a 10 minut dusíme. Přidáme švestkovou marmeládu, nastrouhanou oloupanou bramboru, okořeníme, osolíme a dusíme dalších 10 - 15 minut. Během dušení zelí promícháváme. Pokud je třeba dochutíme zelí soli a pepřem.


 


RECEPTY

Brokolicový krém

Postup: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnové zelí

Postup: Větší kedlubny oloupeme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...