5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Švestkové zelí

Název Množství a jednotka
červené zelí 0,7 litru
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
studená voda 1 - 2 dl
brambora 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okapané zelí, mírně podlijeme a 10 minut dusíme. Přidáme švestkovou marmeládu, nastrouhanou oloupanou bramboru, okořeníme, osolíme a dusíme dalších 10 - 15 minut. Během dušení zelí promícháváme. Pokud je třeba dochutíme zelí soli a pepřem.


 


RECEPTY

Mandlová kolečka

Postup: Mandle povaříme ve vroucí vodě cca minutu a ještě horké oloupeme. Když... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Indické krůtí kari (curry)

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...