17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Brusinkové marokánky

Název Množství a jednotka
smetana ke šlehání 250 ml
cukr krystal 4 lžíce
vanilkový cukr 1 ks
máslo 50 g
polohrubá mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme hustou kaši - směs začne houstnout, až vznikne "koule", která se nabalí na vařečku a měla by se odlepovat ode dna hrnce, v té chvíli sporák vypneme. Pak zahustíme směsí nasekaných vlašských ořechů, loupaných mandlí a sušených brusinek, celkem asi 200g, směs zahustíme tak, aby se pak na plechu neroztékala. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme placičky o průměru 5 cm a upečeme při teplotě 180° asi 12 - 15 minut, až mírně zhnědnou okraje. Vychladlé z jedné strany poléváme čokoládovou polevou.

Z tohoto množství je cca 55 ks.


 


RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí roláda s medvědím česnekem

Postup: Z telecí kýty pomocí ostrého nože vytvoříme plát - maso rozřízneme napříč, ale... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...