20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Mandlová kolečka

Název Množství a jednotka
mleté mandle 150 gramů
hladká mouka 150 gramů
máslo 150 gramů
vanilkový cukr 2 balíčky

žloutková poleva

Název Množství a jednotka
vaječný žloutek slepičí 3 kusy
cukr mletý 150 gramů
vanilkový cukr 1/2 balíčku
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Mandle povaříme ve vroucí vodě cca minutu a ještě horké oloupeme. Když vychladnou, tak je umeleme.
Na vál prosejeme mouku, mleté mandle, měkké máslo, vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do chladničky. Pak těsto na vále rozválíme a vykrojíme kolečka. Upečeme je ve vyhřáté troubě. Upečená a vychladlá kolečka, slepíme marmeládou nebo krémem, potřeme žloutkovou polevou na ozdobíme.
Žloutkovou polevu připravíme tak, že vymícháme dohladka žloutky s mletým a vanilkovým cukrem.


 


RECEPTY

Albánská polévka

Postup: Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové rohlíčky z křehkého těsta

Postup: Na vál nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, žloutek,... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh v oříškové krustě

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a necháme odležet.Připravíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...