20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Výživová poradna › Mandlová kolečka

Název Množství a jednotka
mleté mandle 150 gramů
hladká mouka 150 gramů
máslo 150 gramů
vanilkový cukr 2 balíčky

žloutková poleva

Název Množství a jednotka
vaječný žloutek slepičí 3 kusy
cukr mletý 150 gramů
vanilkový cukr 1/2 balíčku
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Mandle povaříme ve vroucí vodě cca minutu a ještě horké oloupeme. Když vychladnou, tak je umeleme.
Na vál prosejeme mouku, mleté mandle, měkké máslo, vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do chladničky. Pak těsto na vále rozválíme a vykrojíme kolečka. Upečeme je ve vyhřáté troubě. Upečená a vychladlá kolečka, slepíme marmeládou nebo krémem, potřeme žloutkovou polevou na ozdobíme.
Žloutkovou polevu připravíme tak, že vymícháme dohladka žloutky s mletým a vanilkovým cukrem.


 


RECEPTY

Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní

Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbková krémová polévka

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

RECEPTY

Smažené žampióny

Postup: Žampiony oloupeme, odkrojíme nožičky / ty můžeme použít do polévky/ a obalíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...