Krémové rohlíčky jsou u nás jedno z nejoblíbenějších vánočních cukroví, obvykle nejdřív zmizí.
Postup
Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál, lehce promícháme, nahoře uděláme důlek, do kterého vklepneme vajíčka a vypracujeme těsto. Hned můžeme tvořit rohlíčky (vyválím hady, nožem nakrájím na asi pěticentimetrové kousky, na plechu vyloženém pečícím papírem stočím do tvaru rohlíčku) a upečeme ve vyhřáté troubě na 175° cca 8-10 minut (musíte se řídit vlastní troubou). Rohlíčky mírně nabudou. Vychladlé rohlíčky zdobíme karamelovým nebo čokoládovým krémem a máčíme v čokoládě.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek