16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Zapomenuté heslo › Zapečená růžičková kapusta

Název Množství a jednotka
růžičková kapusta 500 g
moravské uzené 150 g
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 1 ks
podravka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je povaříme 20 minut téměř doměkka. Do vyšší nádobky odebereme 100ml vody, ve které jsme kapustičky vařili, přidáme 5 uvařených kapustiček a společně je rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované kapusty vlijeme šlehačku, přidáme vajíčko a rozšleháme. Osolíme, opepříme, můžeme ochutit troškou podravky. Zbylou růžičkovou kapustu scedíme a vložíme do máslem vymaštěné zapékací misky. Zasypeme nakrájeným uzeným masem (nebo pěknou anglickou). Zalijeme připravenou kapustovo-šlehačkovou směsí a zakryté pečeme v troubě na 180° asi půl hodinky. Těsně před dopečením zapékací formu odkryjeme, posypeme parmezánem a dopečeme dozlatova.

Tip:
Místo parmezánu můžeme dát eidam, goudu nebo ementál.
A kdo hubne, místo šlehačky dá mléko a místo uzeného krůtí šunku :-).


Další fotografie
 


RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...