Název | Množství a jednotka |
---|---|
brambory | 1 kg |
česnek | 5 stroužků |
sádlo | cca 1 lžíce |
sůl |
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč nebo plech, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, promícháme. Pečeme necelou půlhodinku dozlatova.
Podáváme jako přílohu k masům nebo jen tak samostatně jako rychlou večeři.
Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept
Postup: Mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme 2 vajíčka, přidáme půl lžičky... zobrazit recept
Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept
Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept
Postup: Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme žloutky a šlehačem ušleháme do pěny.... zobrazit recept
Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek
* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA