Kuřecí stehenní řízky zlehka naklepeme, osolíme (se solí opatrně, šunka je dost slaná) a opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Do pekáče vrstvíme: rozložíme polovinu vymačkaného kysaného zelí, posypeme polovinou množství koleček cibule, poklademe plátky schwarzwaldské šunky, na šunku dáme naklepané řízečky, posypeme zbylou cibulí, další vrstva jsou plátky schwarzwaldské šunky a poslední vrstva je zbylá polovina zelí. Posypeme drceným kmínem a sladkou paprikou a zalijeme jedním a půl kelímkem šlehačky. Pekáč zakryjeme a pečeme asi hodinu a čtvrt při teplotě 180°. Pekáč odkryjeme, přelijeme zbytkem šlehačky a odkryté dopečeme asi čtvrt hodinky. Podáváme s brambory.
Tip: Místo stehenních řízků můžeme dát prsa, kuřecí stehna (kvůli zelí nejlíp vykostit), nebo krůtí prsa nakrájená na plátky.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek