Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme vepřové nudličky a opečeme. Osolíme, opepříme hrubě mletým citronovým pepřem, okořeníme kari, přidáme na plátky nakrájené jablka a podlijeme šlehačkou a mlékem s rozkvedlanou moukou. Povaříme tak dlouho, až jsou jablka měkká. Podáváme s rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Tip: Místo vepřového můžeme použít kuřecí nebo krůtí maso.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek